Sådan bager du lækre gulerodsboller på 35 minutter
Har du lyst til lækre nybagte boller, men hverken tid til at de skal nå at hæve, eller gær i køleskabet for den sags skyld, så se bare her. For her får du nemlig opskriften de lækreste gulerodsboller, du kan bage på en halv times tid. Dejen laver du med bagepulver, så den skal ikke hæve – og vupti kan du have lækre nybagte gulerodsboller på meget kort tid. Se her, hvordan du bager gulerodsboller på 35 minutter:
Ca. 10-12 gulerodsboller
Total:35 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Nemme gulerodsboller - det skal du bruge:
- 275 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 1 spsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk tørret timian
- 3 dl mælk
- 150 g revne gulerødder
- evt. 1 æg
Sådan bager du de nemme gulerodsboller:
- Bland de to slags mel med bagepulver, salt, sukker og timian.
- Tilsæt mælk og revne gulerødder og ælt dejen smidig.
- Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl evt. med sammenpisket æg og bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
- Server bollerne som tilbehør til varme retter eller lav dem lidt større og brug dem til sandwich.
- TIP: Vil du hellere have en sød bolle til eftermiddagskaffen, så undlad at komme timian i og skru lidt op for mængden af sukker. Tilsæt evt. også lidt hakket tørret frugt, rosiner eller tranebær.