Nemme mørbradbøffer med flødechampignon
Nemme og lækre mørbradbøffer i en skøn og cremet flødechampignon sauce, der er helt perfekte på julefrokostbordet.
4 personer
Ingredienser
- 1 afpudset svinemørbrad
- 2 spsk. hvedemel
- 25 g smør til stegning af kødet
- 250 g markchampignon
- 15 g smør
- 1 lille løg
- 1 spsk. paprika
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. æble- eller ribsgelé
- salt og peber
- persille
- Kartoffelmos eller rugbrød
Sådan gør du:
- Skær kødet i 3 cm bøffer. Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber.
- Varm smørret op på en pande, til det er gyldent og afbruset. Brun bøfferne på begge sider.
- Steg dem herefter 2½-3 min. på hver side. Tag dem af panden.
- Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Kom de 15 g smør på panden, og svits hakket løg og paprika kort.
- Kom champignonerne på, og svits igen. Tag lidt af champignonerne fra til pynt.
- Tilsæt fløde rørt jævnt med hvedemel, og kog blandingen sammen 4-5 min. under omrøring.
- Smag til med eddike, gelé, salt og peber. Kom mørbradbøfferne i saucen, og varm igennem.
- Pynt med resten af de stegte champignon og persille.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt