Ninkas ananas- og mandelshake
Start dagen i højeste gear med en shake af ananas og mandler fra „Kernesund mad" af Ninka-Bernadette Mauritson.Kostprincipperne i bogen er de samme som i forgængeren „Kernesund familie - sådan!". Det vil sige nul sukker og mælk, men derimod mad, som kroppen kan genkende, bruge og blive stærk af. Ananas- og mandelshake
2
Ingredienser
- 4 skiver ananas a 1 cm
- 1 håndfuld friske mynteblade
- 1 dl vand
- 2 dl appelsin- eller æblejuice
- 1 dl mandler
- 2 dadler
- 200 ml sojayoghurt - se opskrift nedenfor
- 1 spsk risproteinpulver
- 1/4 tsk vaniljepulver - ikke sukker
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 2 spsk Livets Olie
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du:
- Blend først vand, mandler og juice på fuld styrke, til det er helt opløst. Tilsæt resten, og blend, til shaken er drikkeklar og lækker.
- Sojayoghurt (1 liter)
- 1 l neutral sojamælk uden sukker
- 6 kapsler mælkesyrebakterier „Multidophulus"
- Sådan gør du:
- Varm mælken op i en gryde til lillefingervarm temperatur. Åbn Multidophulus-kapslerne, og hæld i. Rør forsigtigt rundt. Sojayoghurten skal trække et døgn ved stuetemperatur. Der danner sig væske på toppen, som fjernes, når yoghurten er stiv.
- Opbevar på køl med låg. Holder 4-5 dage.