Nøddefirkanter

Nøddefirkanter

Lækre og kagestykker, som smager vidunderligt gennem hele december.

Ingredienser

  • Mørdej
  • 150 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 90 g flormelis
  • 1 bægre pasteuriserede æggeblommer.
  • Nøddefyld (1 tærte, ca. 8 personer)
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g mandler
  • 100 g pecannødder eller valnødder
  • 150 g rørsukker
  • 4 spsk honning
  • 50 g smør
  • 3 spsk piskefløde
  • ½ tsk salt.

  1. Lav mørdejen ved at smuldre smørret ud i melet og mandelmelet, brug evt. en foodprocessor, til det har en grov rasplignende konsistens. Tilsæt flormelis og æggeblommer og ælt hurtigt dejen ensartet. Pak mørdejen ind i film og lad den ligge køligt en halv time før den rulles ud til en 4-5 mm tykkelse. Smør en tærteform og drys med lidt mel, og læg den udrullede dej ovenpå. Tryk dejen ind i siderne, og kør derefter en kagerulle overkanten af formen, så får du en fin afrunding. Forbag tærten i 12-15 min ved 180 indtil bunden er lysgylden og lad den køle, imens du laver nøddefyldet. Kom ingredienserne til nøddefyldet i en gryde og lad fyldet varme op indtil sukkeret er flydende og massen let karameliseret. Det tager ca 8-10 min. Hæld fyldet i den afkølede bund, og bag tærten i ca. 25 min ved 180 grader, indtil nødderne er smukt gyldne. Lad tærten køle, skær ud i snitter og servér som den er eller med flødeskum eller vanilleis.
  2. TIP
  3. Har du ikke en firkantet tærteform, brug da en rund med ca. 22 cm i omkreds, og servér tærten i trekanter.
  4. Se flere juleopskrifter her.