Nøddefirkanter
Lækre og kagestykker, som smager vidunderligt gennem hele december.
Ingredienser
- Mørdej
- 150 g smør
- 200 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 90 g flormelis
- 1 bægre pasteuriserede æggeblommer.
- Nøddefyld (1 tærte, ca. 8 personer)
- 100 g hasselnødder
- 100 g mandler
- 100 g pecannødder eller valnødder
- 150 g rørsukker
- 4 spsk honning
- 50 g smør
- 3 spsk piskefløde
- ½ tsk salt.
- Lav mørdejen ved at smuldre smørret ud i melet og mandelmelet, brug evt. en foodprocessor, til det har en grov rasplignende konsistens. Tilsæt flormelis og æggeblommer og ælt hurtigt dejen ensartet. Pak mørdejen ind i film og lad den ligge køligt en halv time før den rulles ud til en 4-5 mm tykkelse. Smør en tærteform og drys med lidt mel, og læg den udrullede dej ovenpå. Tryk dejen ind i siderne, og kør derefter en kagerulle overkanten af formen, så får du en fin afrunding. Forbag tærten i 12-15 min ved 180 indtil bunden er lysgylden og lad den køle, imens du laver nøddefyldet. Kom ingredienserne til nøddefyldet i en gryde og lad fyldet varme op indtil sukkeret er flydende og massen let karameliseret. Det tager ca 8-10 min. Hæld fyldet i den afkølede bund, og bag tærten i ca. 25 min ved 180 grader, indtil nødderne er smukt gyldne. Lad tærten køle, skær ud i snitter og servér som den er eller med flødeskum eller vanilleis.
- TIP
- Har du ikke en firkantet tærteform, brug da en rund med ca. 22 cm i omkreds, og servér tærten i trekanter.
- Se flere juleopskrifter her.