Nøddekage

Nøddekage med nougatmousse

Dette er en rigtig festkage, som næsten kræver en særlig anledning. Kagen tager lidt tid at lave, men hver en bid er til gengæld hele indsatsen værd.

Nøddekage med nougatmousse

Ca. 16 stykker

Tid: ca. 45 min. plus bagetid

Nøddebunde:

250 g mandler

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

250 g sukker

250 g smør

Nougatmousse:

2 blade husblas

1 dl mælk

200 g nougat

2½ dl piskefløde

Mokkacreme:

3 blade husblas

1½ æg

50 g sukker

60 g mørk chokolade

1 dl drikkeklar stærk kaffe

2½ dl piskefløde

Overtræk:

300 g marcipan

150 g flormelis

35 g glukose

2½ dl piskefløde

lidt hvid chokolade

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Hak mandlerne fint. Bland mandler med hvedemel, bagepulver og sukker. Smuldr smørret i, og saml dejen hurtigt.

3. D el dejen i 3 lige store portioner.

4. Smør omkredsen af en springform, ca. 24 cm diameter, og læg den på et stykke bagepapir på en bageplade. Pres dejen – en portion ad gangen – ud, så den passer i størrelsen. Bag bunden i 10-12 min. Gentag med de to sidste bunde.

5. Nougatmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vrid husblassen fri for vand.

6. Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Smelt husblassen i den lune mælk. Skær nougat i mindre stykker, og rør i den lune mælk til en creme.

7. Pisk fløden til tykt skum, og vend forsigtigt med nougatmassen.

8. Læg en nøddebund på et kagefad. Læg evt. en stålring rundt om kagebunden, og fordel nougatmoussen på bunden. Kom kagen i køleskabet et par timer, til moussen har sat sig.

9. Moccacreme: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

10. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt chokoladen ved svag varme, og vend den i æggemassen.

11. Vrid vandet fra husblassen, og smelt den ved meget svag varme i det vand, der hænger ved. Rør kaffen i den smeltede husblas, og rør blandingen i chokolade-æggemassen. Lad massen stå, indtil den begynder at tykne.

12. Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtig i massen.

13. Læg den anden nøddebund over nougatmoussen. Fordel nu moccacremen over bunden, og stil kagen køligt et par timer, til cremen har sat sig.

14. Læg den sidste nøddebund over kagen. Pisk fløden til skum, og fordel et tyndt lag på toppen af kagen.

15. Ælt ingredienserne til marcipanovertræk sammen i en røremaskine med dejkroge. Rul ud i et tyndt lag til en diameter, der svarer til kagens diameter plus kagens højde. Læg forsigtigt marcipanen over toppen af kagen. Glat marcipanen ud, og glat eventuelle luftbobler.

16. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorer kagen. Pynt med flager af hvid chokolade.

TIP

Kagen kan med fordel laves, dagen før den skal serveres.Vent dog med at dekorere kagen med marcipanovertræk og flødeskum.



TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Dug fra HAY

► SE OGSÅ: Kokosmarengs brownie

► SE OGSÅ: Bread and butter pudding med æble & brombær

► SE OGSÅ: Marmoreret banankage