Nøddekage med nougatmousse
Dette er en rigtig festkage, som næsten kræver en særlig anledning. Kagen tager lidt tid at lave, men hver en bid er til gengæld hele indsatsen værd.
Nøddekage med nougatmousse
Ca. 16 stykker
Tid: ca. 45 min. plus bagetid
Nøddebunde:
250 g mandler
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
250 g smør
Nougatmousse:
2 blade husblas
1 dl mælk
200 g nougat
2½ dl piskefløde
Mokkacreme:
3 blade husblas
1½ æg
50 g sukker
60 g mørk chokolade
1 dl drikkeklar stærk kaffe
2½ dl piskefløde
Overtræk:
300 g marcipan
150 g flormelis
35 g glukose
2½ dl piskefløde
lidt hvid chokolade
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Hak mandlerne fint. Bland mandler med hvedemel, bagepulver og sukker. Smuldr smørret i, og saml dejen hurtigt.
3. D el dejen i 3 lige store portioner.
4. Smør omkredsen af en springform, ca. 24 cm diameter, og læg den på et stykke bagepapir på en bageplade. Pres dejen – en portion ad gangen – ud, så den passer i størrelsen. Bag bunden i 10-12 min. Gentag med de to sidste bunde.
5. Nougatmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vrid husblassen fri for vand.
6. Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Smelt husblassen i den lune mælk. Skær nougat i mindre stykker, og rør i den lune mælk til en creme.
7. Pisk fløden til tykt skum, og vend forsigtigt med nougatmassen.
8. Læg en nøddebund på et kagefad. Læg evt. en stålring rundt om kagebunden, og fordel nougatmoussen på bunden. Kom kagen i køleskabet et par timer, til moussen har sat sig.
9. Moccacreme: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
10. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt chokoladen ved svag varme, og vend den i æggemassen.
11. Vrid vandet fra husblassen, og smelt den ved meget svag varme i det vand, der hænger ved. Rør kaffen i den smeltede husblas, og rør blandingen i chokolade-æggemassen. Lad massen stå, indtil den begynder at tykne.
12. Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtig i massen.
13. Læg den anden nøddebund over nougatmoussen. Fordel nu moccacremen over bunden, og stil kagen køligt et par timer, til cremen har sat sig.
14. Læg den sidste nøddebund over kagen. Pisk fløden til skum, og fordel et tyndt lag på toppen af kagen.
15. Ælt ingredienserne til marcipanovertræk sammen i en røremaskine med dejkroge. Rul ud i et tyndt lag til en diameter, der svarer til kagens diameter plus kagens højde. Læg forsigtigt marcipanen over toppen af kagen. Glat marcipanen ud, og glat eventuelle luftbobler.
16. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorer kagen. Pynt med flager af hvid chokolade.
TIP
Kagen kan med fordel laves, dagen før den skal serveres.Vent dog med at dekorere kagen med marcipanovertræk og flødeskum.
TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Dug fra HAY
► SE OGSÅ: Kokosmarengs brownie
► SE OGSÅ: Bread and butter pudding med æble & brombær
► SE OGSÅ: Marmoreret banankage