Nøddekager med citroncreme
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Bagetid:
- 2x8 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 40 kager)
- 2 æg
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 1/4 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 3 spsk sukker
- 125 g hasselnødder
- Fyld:
- 125 g flormelis
- 75 g smør
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1-2 spsk citronsaft
- Skil æggene. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommer og vaniljesukker i.
- Bland mel, bagepulver og salt og rør/ælt det i dejen. Pak dejen ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1/2 cms tykkelse og udstik den til ca. 80 runde eller hjerteformede kager.
- Læg dem på bageplader med bagepapir.
- Pisk æggehviderne let stive med sukker og vend hakkede nødder i.
- Læg en teskefuld nøddemarengs på halvdelen af kagerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
- Læg dem på en bagerist og lad dem afkøle.
- Pisk blødt smør sammen med fintrevet citronskal og flormelis og smag til med citronsaft.
- Læg en teskefuld citroncreme på halvdelen af kagerne og læg kagerne med nødder 10 ovenpå som låg.