Nøddekager med citroncreme

Nøddekager med citroncreme

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 time
  • Bagetid:
  • 2x8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 40 kager)
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 3 spsk sukker
  • 125 g hasselnødder
  • Fyld:
  • 125 g flormelis
  • 75 g smør
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1-2 spsk citronsaft

  1. Skil æggene. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommer og vaniljesukker i.
  2. Bland mel, bagepulver og salt og rør/ælt det i dejen. Pak dejen ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1/2 cms tykkelse og udstik den til ca. 80 runde eller hjerteformede kager.
  4. Læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Pisk æggehviderne let stive med sukker og vend hakkede nødder i.
  6. Læg en teskefuld nøddemarengs på halvdelen af kagerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
  7. Læg dem på en bagerist og lad dem afkøle.
  8. Pisk blødt smør sammen med fintrevet citronskal og flormelis og smag til med citronsaft.
  9. Læg en teskefuld citroncreme på halvdelen af kagerne og læg kagerne med nødder 10 ovenpå som låg.