Nøddemedaljer med ananas og flødeskum

Nøddemedaljer med ananas og flødeskum

(6 pers.)

Ingredienser

  • Nøddekager:
  • 100 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • 50 g blødt smør
  • 150 g hasselnøddeflager
  • Frugtsalat:
  • ½ moden ananas
  • 2½ dl flødeskum
  • 75 g mørk chokolade
  • 4 friske mynteblade

  1. Pisk flormelis og æggehvide grundigt sammen, til det lige bliver stift. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk godt mellem hver ny smørtilsætning. Vend nødder i.
  2. Læg med stort mellemrum spiseskefulde af dej på bageplader med bagepapir (der skal blive ca. 18 kager). Smør dejen lidt ud i små cirkler. De flyder meget ud i ovnen, så der er kun plads til 6 pr. bageplade.
  3. Bag kagerne ved 150 gr. i ca. 15 min., eller til de er gyldne.
  4. Skær ananas i små tern. Pisk fløden til skum. Fordel ananas og flødeskum mellem kagerne, så du har medaljer med tre kager.
  5. Pynt til sidst med smeltet chokolade og mynteblade.