Nøddesnegle

Nøddesnegle

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 time
  • Hviletid, dej i alt:
  • 3-4 timer
  • Bagetid:
  • 8-10 min.
  • (ca. 125 stk.)
  • 350 g mel (ca. 6 dl)
  • 200 g smør
  • 75 g sukker (knap 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • Fyld:
  • 100 g nødder
  • 2 æggehvider
  • 150 g sukker (knap 2 dl)

  1. Smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommerne.
  3. Læg dejen koldt 1/2-1 time.
  4. Rør fyldet af finthakkede nødder, æggehvider og sukker sammen.
  5. Del dejen i 2-3 stykker og rul dem ud til aflange stykker ca. 20x30 cm.
  6. Smør fyldet ud over dejen og rul dejen sammen som en roulade.
  7. Læg dejrullerne koldt 2-3 timer eller natten over.
  8. Skær dejen i skiver.
  9. Læg dejskiverne på bagepapir på bageplade. Bag kagerne 8-10 min. ved 200 grader midt i ovnen.