Nøddebund med bær og hvid chokocreme

Nøddebund med bær og hvid chokocreme

Denne kage er nem at lave, og så giver de friske sommerbær kagen en friskhed til den søde bund. Her får du opskriften på den lækre nøddebund med lækre frisk bær på toppen. Her får du opskriften på den lækre nøddebund med fløjsblød hvid chokoladecreme og friske bær på toppen:

6 personer

Ingredienser

  • 150 g hasselnødder
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mælk
  • Desuden:
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 portion hvid chokocreme (se opskriften længere nedepå siden)
  • 400 g jordbær
  • Pynt:
  • evt. spiselige blomster og hakket hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Kom nødderne i en bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub hinderne af så godt som muligt.
  2. Hak nødderne fint, brug evt. en foodprocessor.
  3. Pisk æg og sukker cremet. Tilsæt bagepulver blandet med hvedemel og nødder. Rør mælk i. Kom dejen i en tærteform (24 cm i diameter) smurt med blødt smør.
  4. Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Dryp nøddebunden med appelsinsaft. Fordel ca. halvdelen af den hvide chokocreme over nøddebunden. Fordel rensede kvarte jordbær over kagen.
  6. Pynt evt. med spiselige blomster og hakket hvid chokolade. Server resten af chokocremen til.

Hvid chokocreme

100 g hvid chokolade 

2 pasteuriserede æggeblommer

50 g sukker

2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. 
    Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.