Nordisk flerkornsgrød

Nordisk flerkornsgrød

God i sig selv til morgenmad, men med gode sommerbær og skum på toppen også værdig som lille efterret til en let salat.

4

Ingredienser

  • 300 kcal pr. portion
  • 85 g rugkerner
  • 85 g hvedekerner
  • 2 dl letmælk
  • 75g havregryn, grovvalset
  • 1/2 dl piskefløde
  • 150 g skyr
  • 50 g hindbær
  • 1 tsk vaniljepulver
  • evt. 3 drb flydende sød, kan undlades
  • 20 g mandler

Sådan gør du:

  1. 1. Kog kernerne i vand i ca. 10 minutter.
  2. 2. Hæld vandet fra kernerne, og kom dem i en gryde med havregryn. Kog det sammen i mælk, til du har en god grødkonsistens, og rør vaniljen heri.
  3. 3. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt sammen med skyr.
  4. 4. Server grøden i en dyb tallerken med skum på toppen, og pynt med hakkede mandler og bær.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter