Nordisk flerkornsgrød
God i sig selv til morgenmad, men med gode sommerbær og skum på toppen også værdig som lille efterret til en let salat.
4
Ingredienser
- 300 kcal pr. portion
- 85 g rugkerner
- 85 g hvedekerner
- 2 dl letmælk
- 75g havregryn, grovvalset
- 1/2 dl piskefløde
- 150 g skyr
- 50 g hindbær
- 1 tsk vaniljepulver
- evt. 3 drb flydende sød, kan undlades
- 20 g mandler
Sådan gør du:
- 1. Kog kernerne i vand i ca. 10 minutter.
- 2. Hæld vandet fra kernerne, og kom dem i en gryde med havregryn. Kog det sammen i mælk, til du har en god grødkonsistens, og rør vaniljen heri.
- 3. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt sammen med skyr.
- 4. Server grøden i en dyb tallerken med skum på toppen, og pynt med hakkede mandler og bær.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Hvedekernesalat med friske rejer