Futsko - nordjysk brunsviger

Nordjyske futsko: Mini-brunsviger

De små lækre futsko er en slags mini-brunsviger, som bages i Nordjylland. Prøv dem - det vil du ikke fortryde!

10-12 stk. mini brunsvigere eller futsko

Total:1 time

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 15 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æg
  • ca. 480 g hvedemel
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 200 g mørk farin

Sådan bager du 'futsko':

  1. 1. Smelt smørret i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og kom mælken i. Hæld blandingen i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen glat. Dejen skal være lidt klistret og kan ikke æltes, så hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Lad dejen hæve tildækket 1 time.
  2. 2. Læg dejen på bagepapir med en ske, som du også bruger til at forme dejen til ovale ”futter”. Lav en fordybning i midten af hver ”futsko”.
  3. 3. Smelt smørret, og rør det med farin. Fyld det i hullerne. Efterhæv kagerne ca. 20 min. med et rent klæde over.
  4. 4. Bag kagerne på midterste ovnribbe 12-15 min. ved 200 gr.