Nougat-granolafirkanter

Hjemmelavet Ragusa: Nougat-granolafirkanter

Crunchy granola med cremet nougat og et solidt lag chokolade på toppen. En slags hjemmelavet Ragusa, der med garanti vil gøre lykke i konfektskålen.

16-20 stk. nougatfirkanter

Ingredienser

  • 1 engangsform ca. 15 x 18 cm
  • 400 g blød nougat
  • 50 g mørk chokolade af god kvalitet
  • Granola:
  • 40 g smør
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 75 g rørsukker
  • 50 g mandelflager
  • 200 g mørk chokolade til overtræk
  • 1 spsk kokosolie eller anden vegetabilsk smagsneutral olie

Sådan laver du nougat-granola-firkanter

  1. Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker og mandelflager. Rist under mediumlav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og havregrynene er lysebrune.
  2. Læg et stykke bagepapir i bunden af formen, og pensl formen med lidt olie, og pres den varme granola tæt sammen i bunden, så overfladen er jævn, og hele fladen dækket. Lad køle.
  3. Smelt nougat og mørk chokolade i vandbad over lav varme, og hæld den derefter over granolaen.
  4. Lad massen sætte sig i køleskabet et par timer, før du smelter overtrækschokoladen sammen med olien over vandbad og hælder over granolaen.
  5. Lad konfekten stå og sætte sig yderligere et par timer i køleskabet, før den skæres i firkanter med en kniv dyppet i kogende vand.

Få mere inspiration til julens søde sager her