Hjemmelavet Ragusa: Nougat-granolafirkanter
Crunchy granola med cremet nougat og et solidt lag chokolade på toppen. En slags hjemmelavet Ragusa, der med garanti vil gøre lykke i konfektskålen.
16-20 stk. nougatfirkanter
Ingredienser
- 1 engangsform ca. 15 x 18 cm
- 400 g blød nougat
- 50 g mørk chokolade af god kvalitet
- Granola:
- 40 g smør
- 100 g grovvalsede havregryn
- 75 g rørsukker
- 50 g mandelflager
- 200 g mørk chokolade til overtræk
- 1 spsk kokosolie eller anden vegetabilsk smagsneutral olie
Sådan laver du nougat-granola-firkanter
- Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker og mandelflager. Rist under mediumlav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og havregrynene er lysebrune.
- Læg et stykke bagepapir i bunden af formen, og pensl formen med lidt olie, og pres den varme granola tæt sammen i bunden, så overfladen er jævn, og hele fladen dækket. Lad køle.
- Smelt nougat og mørk chokolade i vandbad over lav varme, og hæld den derefter over granolaen.
- Lad massen sætte sig i køleskabet et par timer, før du smelter overtrækschokoladen sammen med olien over vandbad og hælder over granolaen.
- Lad konfekten stå og sætte sig yderligere et par timer i køleskabet, før den skæres i firkanter med en kniv dyppet i kogende vand.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens bedste småkager
Få mere inspiration til julens søde sager her