nudelsalat med oksekød

Nudelsalat med grønsager & oksekød

Sprødhed, smag og flotte farver samlet på en tallerken.

4

Ingredienser

  • 150 g boghvedenudler
  • 2 gulerødder
  • 100 g sukkerærter
  • 4 forårsløg
  • 1 bdt. koriander
  • 1 bdt. thaibasilikum
  • ½ bdt. mynte
  • 500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
  • evt. olie til stegning
  • 2 spsk soja
  • Dressing:
  • 5 g ingefær
  • 2 spsk sesamolie, gerne mørk
  • saft fra 1 lime
  • ½ rød chili
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk soja

  1. Sådan gør du: Kog nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Skær gulerødder, ærter og forårsløg ud i meget tynde strimler. Hak krydderurterne fint, og bland dem sammen med grønsagerne.
  3. Steg kødet på en pande i en smule olie. Tilsæt sojasauce, og lad det stege i ca. 10-12 minutter. Riv ingefær, og pisk det sammen med sesamolie, limesaft, finthakket chili, sukker og soja. Smag dressingen til. Vend dressingen godt rundt i grønsagerne, tilsæt nudler og det stegte kød. Smag til, og pynt evt. med en smule rød chili inden servering.
  4. Energi pr. person: 380 kcal, fedt 27%, protein 35%, kulhydrat 38%