Nudelsalat med grønsager & oksekød
Sprødhed, smag og flotte farver samlet på en tallerken.
4
Ingredienser
- 150 g boghvedenudler
- 2 gulerødder
- 100 g sukkerærter
- 4 forårsløg
- 1 bdt. koriander
- 1 bdt. thaibasilikum
- ½ bdt. mynte
- 500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
- evt. olie til stegning
- 2 spsk soja
- Dressing:
- 5 g ingefær
- 2 spsk sesamolie, gerne mørk
- saft fra 1 lime
- ½ rød chili
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- Sådan gør du: Kog nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Skær gulerødder, ærter og forårsløg ud i meget tynde strimler. Hak krydderurterne fint, og bland dem sammen med grønsagerne.
- Steg kødet på en pande i en smule olie. Tilsæt sojasauce, og lad det stege i ca. 10-12 minutter. Riv ingefær, og pisk det sammen med sesamolie, limesaft, finthakket chili, sukker og soja. Smag dressingen til. Vend dressingen godt rundt i grønsagerne, tilsæt nudler og det stegte kød. Smag til, og pynt evt. med en smule rød chili inden servering.
- Energi pr. person: 380 kcal, fedt 27%, protein 35%, kulhydrat 38%