De lækreste nutellatrøfler

Blød Nutella gemt bag crunchy nødder. Disse trøfler er en skøn lille mundfuld. De er nemme at lave og kræver blot lidt tålmodighed, når den hakkede chokolade skal smelte sammen med den varme fløde.

20 STK

Total:270 minutter

Arbeidstid:15 minutter

Ingredienser

  • 125 g piskefløde
  • 200 g mørk
  • Chokolade, hakket
  • 200 g Nutella
  • 125 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Varm piskefløden i en gryde til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i en skål, og hæld den varme fløde over. Lad det stå 2 minutter. Rør herefter i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Rør Nutella ud i trøffelmassen. Kom husholdningsfilm over, og stil skålen på køl i minimum 4 timer.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rist hasselnødderne på en bageplade med bagepapir i ca. 10 minutter. Lad hasselnødderne afkøle, og gnub skallen af i et viskestykke. Kør hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor, til de er grofthakkede.
  3. Form og rul trøffelmassen til ca. 20 kugler, og tril dem i de hakkede hasselnødder.
  4. Nyd dem med det samme eller stil dem på køl i en bøtte, hvor de kan holde sig i et par uger.

Tip!

Du kan rulle trøffelkuglerne i kakao eller frysetørret hindbær i stedet for hasselnødder.

Om Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens