Ny trend: Oste te

Te med ost på toppen: Skal du smage en Cheese Tea?

Hvis du føler dig helt oppe på beatet og med på de seneste te-trends, når du bestiller en tall skinny decaf chailatte (på sojamælk, selvfølgelig), eller en green mint apple bubbletea, så kan du godt tro om igen.

For den nyeste te-trend, der har ramt Instagram, er intet mindre end en oste-te. Jo, du læste rigtigt – cheese tea, altså te serveret med et tykt cremet lag ost på toppen.

Ideen med at lave oste-te stammer oprindeligt fra Taiwan, men det var først da den kinesiske iværksætter Nie Yunchen åbnede tehuset RoyalTea i det sydlige Kina, at cheese tea for alvor blev berømt. For udover at servere iste med forskellige smage og den fineste bubbletea begyndte tehuset nemlig at toppe deres isteer med en cremet sød og saltet skum, lavet på newzealandsk ost og mælk. En trend, der hurtigt bredte sig i Asien, og som nu også har fundet vej til USA.

 I løbet af det sidste års tid er forskellige amerikanske tehuse nemlig hoppet med på trenden, og serverer forskellige slags 'cheese tea'. Og selvom det lyder virkelig mærkeligt, så skulle osten efter sigende give et fint modspil til den søde te, og kombinationsmulighederne mellem de forskellige slags te og forskellige slags oste er nærmest uendelige.

En del af populariteten skyldes nok også at de fine cheese-teas er ultrapæne og MEGET instagramvenlige. Se bare her:

DIY CHEESE TEA

Hvis du har fået lyst til at smage en cheese tea skal du nok desværre en tur til Asien eller USA – vi er i hvert fald ikke stødt på det her i lille Danmark. Men vil du selv eksperimentere med at lave din egen oste te, så finder du en opskrift her: DIY CHEESE TEA: Sådan laver du oste-te