Omelet med ærtemos og gedeost
Denne omelet med ærtemos og gedeost smager skønt og er tilmed nem at lave. Er du ikke til gedeost, så brug mascarpone eller feta.
Næringsindhold
- Energi pr. person:491 Kcal
- Fedt:41 %
- Protein:20 %
- Kulhydrat:39 %
2 personer
Total:17 minutter
Ingredienser
- 4 æg
- Salt
- 2 spsk. iskoldt vand
- 1 tsk. olie til stegning
- 20 g blød, mild gedeost
- 200 g optøede ærter
- 6-7 blade mynte
- ½ fed hvidløg
- ½ avocado
- Saft af ½-1 citron
- Salt
- Friske ærter
- Ærteskud
- 2 skiver ristet rugbrød
Sådan gør du:
- Pisk æggene sammen med vand og salt.
- Steg 2-4 små omeletter i olie på to små pander (eller af flere omgange).
- Top lidt blød gedeost på omeletterne, når de næsten har sat sig, så osten smelter ind i omeletten.
- Blend eller stød imens ærter med mynte, hvidløg og avocado til en rustik mos. Brug en foodprocessor eller en morter. Smag til med citronsaft og salt.
- Fyld omeletterne med mos, ærter og ærteskud, og servér straks med ristet rugbrød.