Opskrift på omelet med gedeost og porre

Omelet med gedeost og porre

Omeletten smager gudeskøn og er meget nem at lave, og ernæringen er optimal, fordi du får meget protein fra æg, kød og ost, vivaminrige grøntsager og sundt fedt fra æg og olie.

1

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 1 porre
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp stødt muskat
  • 30 g magert kød, f.eks. skinkepålæg eller skinketern
  • 50 g gedeost 13%, fx Soignon (kan købes i Irma, COOP, Føtex).
  • Tilbehør:
  • 1 tomat
  • 100 g agurk
  • 1 håndfuld frisk persille
  • evt. limesaft
  • 1 spsk rapsolie med citron

Sådan laver du omelet

  1. Snit porren i skiver. Svits det i olie i ca. 2 min. Rør undervejs.
  2. Pisk æggene sammen og tilsæt stødt muskat og salt.
  3. Hæld æggemassen over skiver af porre og skru helt ned for varmen. Rør forsigtigt lidt i bunden af æggemassen. Fordel med en tsk små klatter af gedeost samt snittet strimler af magert kød.
  4. Lad omeletten stege 8-12 min ved meget svag varme. Læg evt. låg over panden.
  5. Skær skiver af tomaterne og hak agurk og persillen fint. Drys det over fritataen lige før servering og hæld til slut lidt limesaft og rapsolie over.
  6. Se også opskrift på Bøf med timian, spejlæg og sprødt rugbrød.