Omelet med spinat og røget laks

Omelet med spinat og røget laks

Bliv inspireret til en god morgenmad at starte dagen på med denne simple opskrift på omelet med laks og spinat.

2 personer

Ingredienser

  • 100 g spæd spinat
  • 1 porre, ca. 120 g
  • 4 æg
  • ½ dl minimælk
  • salt og peber
  • 1 tsk. olie
  • 50 g røget laks
  • Tilbehør:
  • 2 skiver
  • fuldkornsrugbrød
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 2 gulerødder i stave
  • 1 rød peber i strimler
  • ½ fennikel i både

  1. Skyl spinaten. Skærporrer i skiver. Komporrerne i kogendeletsaltet vand. Kogdem 2-3 min. Komspinatbladene i, og kogvidere ca. 1 min. Hælddet hele i en si, og ladvandet dryppe fra.
  2. Del æggene i blommerog hvider. Piskæggehviderne stive.Kom æggeblommerne,mælk, salt og peber iæggehviderne, og piskdet hurtigt sammen.
  3. Lad olien blive varmpå en pande. Hældæggemassen på. Læglåg på. Lad omelettenbage ved svag varmeca. 10 min. Når omelettener gennembagt,løsnes den forsigtig frapanden – lad halvdelenaf omeletten glide overpå et serveringsfad.Fordel porreblandingenog laksen herpå.Fold resten af omelettenover. Her har vibagt 2 små omeletteraf portionen i stedet,så der er en til hver.