Omelet med spinat og røget laks
Bliv inspireret til en god morgenmad at starte dagen på med denne simple opskrift på omelet med laks og spinat.
2 personer
Ingredienser
- 100 g spæd spinat
- 1 porre, ca. 120 g
- 4 æg
- ½ dl minimælk
- salt og peber
- 1 tsk. olie
- 50 g røget laks
- Tilbehør:
- 2 skiver
- fuldkornsrugbrød
- 2 spsk. tomatketchup
- 2 gulerødder i stave
- 1 rød peber i strimler
- ½ fennikel i både
- Skyl spinaten. Skærporrer i skiver. Komporrerne i kogendeletsaltet vand. Kogdem 2-3 min. Komspinatbladene i, og kogvidere ca. 1 min. Hælddet hele i en si, og ladvandet dryppe fra.
- Del æggene i blommerog hvider. Piskæggehviderne stive.Kom æggeblommerne,mælk, salt og peber iæggehviderne, og piskdet hurtigt sammen.
- Lad olien blive varmpå en pande. Hældæggemassen på. Læglåg på. Lad omelettenbage ved svag varmeca. 10 min. Når omelettener gennembagt,løsnes den forsigtig frapanden – lad halvdelenaf omeletten glide overpå et serveringsfad.Fordel porreblandingenog laksen herpå.Fold resten af omelettenover. Her har vibagt 2 små omeletteraf portionen i stedet,så der er en til hver.