Syltede pærer
En af Rikkes egne favoritter på tallerkenen er saftige pærer, der er vakuumsyltede. Det lyder kompliceret, men ifølge Rikke er det meget simpelt. Hun bruger den både i salaten, som tilbehør til fisk, desserter og ost eller som en lille snack.
Du skal bruge en håndfuld pærer skåret i både, som du har skrallet samt en aromatisk sukkerlage og en vakuumpose.
Sukkerlagen laver du af:
1 L. 15 procentssukkerlage
10 g dildfrø
10 g fennikelfrø
1 stjerneanis
skal af ½ lime
Sukkerlagen koges op med krydderierne i ca. fem minutter og afkøles. De skrællede pærer vakuumpakkes sammen med den afkølede sukkerlage i ca. 45 min i en vakuumpose (Rikke plejer at købe sine i Kunst og Køkkentøj).
Pærerne er nu klar til brug og tages ud af vacuumposen. Smag til med lidt frisk pærejuice inden servering.
Velbekomme!
Lækkert tilbehør – nemt at lave
Server eventuelt sammen med »ovnbagt fisk i farver
Nøgleord i artiklen: pærer, syltede, opskrift