Æblecrumble med ahornsirup

Æblecrumble med ahornsirup

Lige nu er den danske æblesæson på sit højeste. I de øvrige sæsoner kan du bruge andre former for frugt som brombær, kirsebær eller pærer under crumbledejen.

6-8

Ingredienser

  • Fyld:
  • Lidt smør til at smøre formen/formene
  • 400 g søde æbler, befriet for kernehus og skåret i grove tern
  • 100 g rosiner
  • Skallen af ½ citron
  • 1 spsk kanel
  • 1 dl ahornsirup
  • 60 g smør i tern
  • Crumbledej:
  • 100 g mandler
  • 120 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g bløde tørrede og udstenede dadler
  • ½ dl ahornsirup
  • 1 tsk salt
  • 1 æble skåret i skiver på tværs til pynt
  • Creme:
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1-2 spsk ahornsirup til tilsmagning

Sådan gør du:

  1. Fyld: Sæt ovnen på 160 grader og smør små forme med smør (eller brug en mellemstor bradepande). Skær æblerne i tern på ca. 1,5x1,5 cm (lad bare skrællen blive på). Vend æblerne med rosiner, citronskal, kanel, sirup og smør. Fordel fyldet i formen(e).
  2. Crumbledej: Blend mandlerne fint i en foodprocessor, blender eller kaffekværn eller hak dem helt fint med en skarp kniv. Bland de øvrige ingredienser sammen med mandlerne og rør godt sammen. Kom dejen på toppen af fyldet i formen(e). Pynt med en æbleskive på toppen.
  3. Bag små kager i ca. 30 min. og en stor tærte i ca. 45 min. til dejen er helt sprød og smuldrende.
  4. Creme: Pisk ingredienserne sammen til en tyk creme og smag til.
  5. Server kagerne med creme til.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

TIP

Ahornsirup er et naturligt produkt, som påvirker blodsukkeret ligesom honning og almindeligt sukker, men er langt rigere på vitaminer og mineraler.