Æblecrumble med ahornsirup
Lige nu er den danske æblesæson på sit højeste. I de øvrige sæsoner kan du bruge andre former for frugt som brombær, kirsebær eller pærer under crumbledejen.
6-8
Ingredienser
- Fyld:
- Lidt smør til at smøre formen/formene
- 400 g søde æbler, befriet for kernehus og skåret i grove tern
- 100 g rosiner
- Skallen af ½ citron
- 1 spsk kanel
- 1 dl ahornsirup
- 60 g smør i tern
- Crumbledej:
- 100 g mandler
- 120 g smør
- 100 g kokosmel
- 100 g bløde tørrede og udstenede dadler
- ½ dl ahornsirup
- 1 tsk salt
- 1 æble skåret i skiver på tværs til pynt
- Creme:
- 1,5 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1-2 spsk ahornsirup til tilsmagning
Sådan gør du:
- Fyld: Sæt ovnen på 160 grader og smør små forme med smør (eller brug en mellemstor bradepande). Skær æblerne i tern på ca. 1,5x1,5 cm (lad bare skrællen blive på). Vend æblerne med rosiner, citronskal, kanel, sirup og smør. Fordel fyldet i formen(e).
- Crumbledej: Blend mandlerne fint i en foodprocessor, blender eller kaffekværn eller hak dem helt fint med en skarp kniv. Bland de øvrige ingredienser sammen med mandlerne og rør godt sammen. Kom dejen på toppen af fyldet i formen(e). Pynt med en æbleskive på toppen.
- Bag små kager i ca. 30 min. og en stor tærte i ca. 45 min. til dejen er helt sprød og smuldrende.
- Creme: Pisk ingredienserne sammen til en tyk creme og smag til.
- Server kagerne med creme til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Ingefærbrød med tørret frugt