Æblesuppe med peberrodsskum, kylling og brøndkarse
Æbler og peberrod giver en perfekt balance mellem det syrlige, søde og stærke i den varme og nærende suppe.
4
Ingredienser
- ½ løg
- 1 pastinak
- 1 stor bagekartoffel
- 2 æbler, f.eks. Belle de boskoop eller Ingrid Marie
- bladene af 2-3 kviste timian
- 8 dl hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- salt, peber og lidt citronsaft
- 2-3 kyllingebryster
- olivenolie til stegning
- salt og peber
- 1 æble
- 1 dl piskefløde
- 1-1½ spsk fintrevet peberrod
- et lille drys sukker og salt
- ½ tsk dijonsennep
- ½ potte brøndkarse
- Tilbehør: brød.
Sådan laver du æblesuppe:
- Skræl løg, pastinak, kartoffel og æbler, og skær dem i grove stykker. Steg løg og pastinak i en gryde med lidt olivenolie nogle minutter ved jævn varme – tilsæt bagekartoffel, æble og timian. Hæld hønsebouillon ved og lad suppen koge under låg ca. 30 min. Blend suppen sammen med piskefløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Tag skindet af kyllingekødet, og skær kødet i små tern. Steg det på en panden med lidt olivenolie, og krydr med salt, peber. Skær æblet i tern, og stil det til side.
- Pisk fløden til skum, og rør det sammen med revet peberrod, lidt sukker, salt og sennep.
- Servér suppen med en skefuld peberrodsskum, stegt kylling, æblestykker, og et drys brøndkarse.
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/