Æblesuppe med peberrodsskum, kylling og brøndkarse

Æblesuppe med peberrodsskum, kylling og brøndkarse

Æbler og peberrod giver en perfekt balance mellem det syrlige, søde og stærke i den varme og nærende suppe.

4

Ingredienser

  • ½ løg
  • 1 pastinak
  • 1 stor bagekartoffel
  • 2 æbler, f.eks. Belle de boskoop eller Ingrid Marie
  • bladene af 2-3 kviste timian
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • 2-3 kyllingebryster
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 1 æble
  • 1 dl piskefløde
  • 1-1½ spsk fintrevet peberrod
  • et lille drys sukker og salt
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ potte brøndkarse
  • Tilbehør: brød.

Sådan laver du æblesuppe:

  1. Skræl løg, pastinak, kartoffel og æbler, og skær dem i grove stykker. Steg løg og pastinak i en gryde med lidt olivenolie nogle minutter ved jævn varme – tilsæt bagekartoffel, æble og timian. Hæld hønsebouillon ved og lad suppen koge under låg ca. 30 min. Blend suppen sammen med piskefløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
  2. Tag skindet af kyllingekødet, og skær kødet i små tern. Steg det på en panden med lidt olivenolie, og krydr med salt, peber. Skær æblet i tern, og stil det til side.
  3. Pisk fløden til skum, og rør det sammen med revet peberrod, lidt sukker, salt og sennep.
  4. Servér suppen med en skefuld peberrodsskum, stegt kylling, æblestykker, og et drys brøndkarse.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Peberrod bliver også kaldt for nordens chili. Den er stærk i smagen, propfyldt med antioxidanter og har fra gammel tid været med til at holde os bakteriefrie gennem vinteren. Brug den sammen med æbler, og oplev den sur-søde-stærke-smag.