Bag lækre triple chokolademuffins
Supergode og saftige muffins, som oven i købet er nemme at trylle frem.
Ingredienser
- Giver ca. 12 stk.
- 300 g mel
- 65 g usødet kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ¼ tsk fint salt
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang, kornene heraf
- 100 g mørk chokolade,
- grofthakket, evt ekstra til drys
- 100 g lys chokolade, grofthakket , evt. ekstra til drys
- 100 g hvid chokolade, grofthakket evt. ekstra til drys
- 2 ½ dl kærnemælk
- 125 g smeltet smør
- 2 æg str. L, sammenpiskede
- 250 g rørsukker
Sådan laver du triple chokolademuffins:
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig: mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vanilje og de tre slags chokolade.
- Pisk de våde ingredienser sammen med sukkeret. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld væden heri. Vend dejen sammen med en dejskraber, til den er akkurat blandet. Der må gerne være ujævnheder og små klumper i dejen, de forsvinder under bagningen. Hvis muffindej blandes for længe, bliver kagerne kompakte og hårde, derimod får du en let og saftig konsistens, hvis den ikke røres for meget.
- Fyld muffinformene 2/3 op, og drys evt. en smule chokolade på toppen. Bag muffinsene i 15-18 min på midterste rille, tjek at de ikke giver efter for et let tryk.
- Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også få fornyet liv af et hurtigt dyk under vandhanen og 5 min ved 200 grader. De kan også med fordel fryses og bages fra frosne i ca. 10 min ved 200 grader
PRØV OGSÅ: Sprøde birkessnegle med marcipan