Bagt torsk med sennepssauce, kartofler, hårdkogte æg, rødbede, bacon og dild
Forkæl dine gæster med en traditionel nytårsret, nemlig herlig torsk med sennepssauce og lækkert tilbehør.
6 personer
Ingredienser
- Fisk:
- 1½ kg torskefilet
- 1 citron
- 1 skalotteløg
- 25 g smør
- salt, peber
- Sennepssauce:
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 3-4 kviste dild
- 1 laurbærblad
- 2 spsk. grov sennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2½ dl hvidvin
- 1 spsk. honning
- 5 dl fløde
- 1 citron
- salt, peber
- Tilbehør:
- 1 kg små kartofler
- 25 g smør
- 250 g bacontern
- 3 hårdkogte æg
- 6 spsk. hakkede syltede
- rødbeder
- 6 spsk. friskrevet
- peberrod
- dildkviste
- Bed fiskehandlerenom at partere en stortorsk for at få en smuktyk filet uden skind.
- Skær fileten i 6-8flotte stykker. Fold fiskestykkernesammenpå midten. Læg hvertstykke fisk på bagepapirpå en bageplade.Læg citronskiver i sammenfoldningen.
- Fordel smørtern henover.Krydr med saltog peber. Bag fisken8-10 min. på 200 gr. ien forvarmet ovn.
- Sennepssauce: Hak skalotteløgetfint. Fjern skallen frahvidløget, og mas feddetmed bagsiden af enkniv. Smelt smørret ien gryde. Når smørreter bruset af, tilsættesskalotteløg, hvidløg,dild og laurbærblad.Steg løget, til det erklart og ikke tagerfarve.
- Kom sennep oghvidvinseddike i gryden.Svits et par min.,før vinen hældes i.Reducer saucen til dethalve. Tilsæt honning,og hæld fløden i. Kogsaucen ind ved svagvarme, og si den. Smagtil med citronsaft, saltog peber.
- Tilbehør:Kog kartoflernemøre. Pil dem med detsamme, og hold demvarme.
- Steg baconternenesprøde på en hedpande.
- Dup de syltederødbeder tørre på køkkenrulle.Skær herefterrødbederne i bittesmåtern.
- Kog æggene, til deer hårdkogte. Pil æggene,og hak dem fint.
- Smelt smør i ensauterpande. Smørstegde pillede kartofler, tilde bliver gyldne.