Bagt torsk med sennepssauce, kartofler, hårdkogte æg, rødbede, bacon og dild

Bagt torsk med sennepssauce, kartofler, hårdkogte æg, rødbede, bacon og dild

Forkæl dine gæster med en traditionel nytårsret, nemlig herlig torsk med sennepssauce og lækkert tilbehør.

6 personer

Ingredienser

  • Fisk:
  • 1½ kg torskefilet
  • 1 citron
  • 1 skalotteløg
  • 25 g smør
  • salt, peber
  • Sennepssauce:
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 3-4 kviste dild
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 spsk. honning
  • 5 dl fløde
  • 1 citron
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • 1 kg små kartofler
  • 25 g smør
  • 250 g bacontern
  • 3 hårdkogte æg
  • 6 spsk. hakkede syltede
  • rødbeder
  • 6 spsk. friskrevet
  • peberrod
  • dildkviste

  1. Bed fiskehandlerenom at partere en stortorsk for at få en smuktyk filet uden skind.
  2. Skær fileten i 6-8flotte stykker. Fold fiskestykkernesammenpå midten. Læg hvertstykke fisk på bagepapirpå en bageplade.Læg citronskiver i sammenfoldningen.
  3. Fordel smørtern henover.Krydr med saltog peber. Bag fisken8-10 min. på 200 gr. ien forvarmet ovn.
  4. Sennepssauce: Hak skalotteløgetfint. Fjern skallen frahvidløget, og mas feddetmed bagsiden af enkniv. Smelt smørret ien gryde. Når smørreter bruset af, tilsættesskalotteløg, hvidløg,dild og laurbærblad.Steg løget, til det erklart og ikke tagerfarve.
  5. Kom sennep oghvidvinseddike i gryden.Svits et par min.,før vinen hældes i.Reducer saucen til dethalve. Tilsæt honning,og hæld fløden i. Kogsaucen ind ved svagvarme, og si den. Smagtil med citronsaft, saltog peber.
  6. Tilbehør:Kog kartoflernemøre. Pil dem med detsamme, og hold demvarme.
  7. Steg baconternenesprøde på en hedpande.
  8. Dup de syltederødbeder tørre på køkkenrulle.Skær herefterrødbederne i bittesmåtern.
  9. Kog æggene, til deer hårdkogte. Pil æggene,og hak dem fint.
  10. Smelt smør i ensauterpande. Smørstegde pillede kartofler, tilde bliver gyldne.