Bagte tomater med æg

Bagte tomater med æg

Disse æg er super nemme at lave. Sæt gerne panden på bordet, det ser skønt og rustikt ud! Server groft brød til, og brug retten som en del af et måltid.

3-4

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • olivenolie
  • 3-400 g små, smagfulde tomater
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 tsk salt, gerne urtesalt
  • peber
  • ¼ - ½ tsk cayennepeber
  • 3-4 æg
  • masser af frisk oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Snit hvidløget i tynde skiver, og skær løget i både. Sauter begge dele i olivenolie på en stor pande (en der kan gå i ovnen).
  2. Kom hele små tomater ved sammen med tomatjuice, og lad det koge op i 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og cayennepeber, og tag panden af varmen. Slå 3-4 æg ud oven i tomaterne, og sæt panden i ovnen i 4-7 minutter, eller til æggehviderne har sat sig. Server straks med et godt drys oregano på toppen.

Tip

Lav gerne en lille fordybning i tomaterne, så der er plads til æggene, og så de ikke bare flyder helt sammen.

PRØV OGSÅ: Gulerodspandekager