Hjemmebagt banankage med chokolade

Skøn banankage med chokolade

En banankage bringer altid lykke - her får du opskriften på den helt klassiske banankage, som er lige til at tage med, når der skal deles kage ud i 'klassens time' eller på kontoret.

1 bradepande med banankage

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 6 æg
  • 340 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 moste bananer
  • 200 g hakket mørk chokolade
  • 100 g smeltet chokolade til at stænke kagen med.

Sådan bager du banankage:

  1. Pisk æg og sukker sammen, til det er skummende og lysegult. Rør derefter smørret i.
  2. Vend hvedemel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med de mosede bananer. Vend til sidst det hakkede chokolade i.
  3. Fordel dejen i bradepande med bagepapir i og bag kagen i ovnen i 30 minutter i 175 grader.
  4. Køl den derefter ned på en bagerist og stænk den med smeltet chokolade: Tag en ske og „kast“ chokoladen frem og tilbage hen over kagen.
  5. Servér kagen, når chokoladen er størknet.