Blåbærsnitter
Lidt ligesom den klassiske hindbærsnitte bare med blåbær.
ca. 14 stk.
Total:45 minutter
blåbærsylt:
- 200 g blåbær
- 100 g sukker
- 1 ubehandlet citron, revet skal heraf
- evt. jævning
- 50 g mandelmel
- 175 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 150 g smør
- 1 lille æg
- glasur af 150 g flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide
- spiselige blomster til pynt
Blåbærsylt:
- Kom blåbær i en gryde, og kog op.
- Tilsæt sukker og revet citronskal, og kog i ca. 10 minutter ved god varme.
- Tag gryden af varmen, og afkøl blåbærsyltetøjet.
Dej:
- Kom mandelmel, hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret heri, og findel dejen til en grynet masse.
- Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen. Pak i husholdningsfilm, og læg koldt 1 time. Tænd ovnen på 175 grader.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik i runde forme med en diameter på ca. 8 cm. Du skal bruge ca. 28 stykker.
- Læg dejstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne.
- Smør forsigtigt et lag blåbærsylt på halvdelen af dejstykkerne, og læg kagerne sammen.
- Rør en glasur af flormelis og æggehvide.
- Dekorer kagen med glasur, og pynt med spiselige blomster.