Sandwich

BLT-sandwich

Frokost af den enkle og allerbedste slags.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    270 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    48 %

4

Ingredienser

  • BLT-sandwich:
  • 4 gode skiver fuldkornsrugbrød
  • 1 spsk smør
  • 1-2 mini romainesalat eller hjertesalat
  • 4-6 velmodne tomater i tykke skiver
  • 1 rødløg i ringe
  • 150 g parmaskinke + lidt rørsukker
  • Multi-tomat-salat:
  • 600 g små tomater i alle former og farver
  • 1 lille fintsnittet rødløg
  • 1 bdt fintskåret purløg
  • En god håndfuld frisk mynte
  • 200 g speltbrød − gerne langtidshævet
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk æbleeddike
  • 1 knsp sukker
  • Salt, peber
  • 150 g gede-feta 5%

Sådan gør du:

  1. BLT-sandwich:
  2. Begynd med skinken – som her erstatter den klassiske bacon. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys en anelse sukker på og bag skinkeskiverne gyldne og sprøde ved 225°, 4-5 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle. Smør rugbrødsskiverne med lidt smør, læg salatblade på sammen med tykke skiver tomat og løgringe. Top rundhåndet med skinkeskiver – og spis løs.
  3. Energi pr. person: 420 kcal., fedt 23%, protein 20%, kulhydrat 57%.
  4. Multi-tomat-salat:
  5. Lav salaten af små tomater i forskellige sorter og farver. De sælges under navnet vilde tomater i bl.a. Netto.
  6. Skær tomaterne i halve eller kvarte og bland dem i en skål med de to slags løg og mynte. Pluk brødet i mundrette stykker ned i skålen med tomaterne, dryp olie og eddike over, krydr med sukker, salt og peber, og bland salaten, der drysses med feta og serveres.
  7. Energi pr. person: 270 kcal., fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%