Brændenældesuppe med hårdkogte æg og ærter
Lækker sommerret til fire personer.
4
Ingredienser
- 75 g bacon i grove tern
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg eller 10 blade ramsløg, grofthakkede
- 200 g kartofler, grofthakkede
- 6 dl. hønsebouillon (hjemmekogt eller fra slagteren, brug alternativt vand, da bouillonterninger oftest indeholder tilsætningsstoffer)
- 200 g brændenældeblade og topskud, skoldet og grofthakket
- 75 g smør
- Salt og peber
- 4 æg
Sådan gør du:
- Steg baconen gylden i bunden af en gryde. Tilsæt nu løg, hvidløg og kartofler og lad det hele stege sammen i 5 min. Hæld bouillonen på og lad suppen koge i 20 min. Kom suppen op i en blender sammen med brændenælder og smør og blend godt igennem (evt. ad flere omgange). Smag til med salt og peber.
- Kog æggene i 7 min., halver dem og kom dem op i suppen ved servering.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter