Cupcakes med brunsviger

Bag selv de fineste brunsvigercupcakes

I stedet for at bage én stor brunsviger har jeg lavet små, fine cupcakes med lag af kagedej og farinfyld. Flødeostecremen på toppen er pisket med farin. uhm!

12 cupcakes

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Dej:
  • 125 g mel 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 1 knsp. salt 
  • 125 g smør (blødt) 
  • 100 g sukker 
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • 2 æg (str. L)
  • Fyld:
  • 75 g farin
  • 25 g smør
  • Topping:
  • 100 g flødeost naturel
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 175 g flormelis

Sådan bager du dine cupcakes:

  1. Sæt alle ingredienser ud på køkkenbordet i mindst 30 min., før du går i gang, og tænd ovnen på 175 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
  3. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser i 2-3 min. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  4.  Rør eller vend melblandingen i, og rør kun, til det akkurat er blandet.
  5. Smelt fyldet i en lille gryde.
  6. Sæt 12 papirforme i en muffinpande, og fyld 1 spsk. dej i hver. Læg 1 tsk. fyld i hver, og fortsæt med dej og fyld, til alt er brugt, og formene er ca. ¾ fyldt.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min. Tjek med en tandstikker, om kagerne er gennembagte, og sæt dem til afkøling på en bagerist. Topping:
  8. Pisk flødeost, smør og farin godt sammen, og lad det hvile i 10-15 min., så farinen smelter. Pisk vanilje og salt i cremen, og tilsæt sigtet flormelis til passende konsistens.
  9.  Sæt en flot top creme på hver cupcake med en sprøjtepose eller en ske.