Butter chicken med indisk raita

Indisk butter chicken med raita - vores bedste opskrift

Den indiske ret, butter chicken, hedder på indisk murgh makhani. Den findes på indiske restauranters menukort over hele verden og var oprindelig en resteret lavet på tandoori-kylling.

4 personer

Ingredienser

Kylling:

  • 4 kyllingbrystfileter

Marinade:

  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. garam masala

Sovs:

  • 50 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 4 grønne kardemommefrø
  • 1 kanelstang
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk. chili
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. kokosmel
  • 2 spsk. fintmalede cashewnøtter
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Raita:

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl yoghurt natural
  • 2 spsk. limesaft
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • 1 agurk
  • 4 spsk. mynte, finthakket
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Tilbehør:

  • Basmatiris
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 50 g rosiner
  • 4 naanbrød

  1. Del kyllingebrysterne i mellemstore stykker.
  2. Marinade: Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Bland kyllingen med marinaden, lad det trække på køl i 1 time.
  3. Sovs: Hak løg og tomater fint. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt derefter olien. Steg knuste kardemommefrø, kanel og nelliker i ca. 30 sek. Tilsæt løg, og steg til den er blank. Tilsæt tomater, og lad det simre i 2 min.
  4. Blend sovsen glat. Hæld tilbage i gryden, og tilsæt resten af krydderierne. Rør godt, og lad sovsen simre i 3-4 min. Tilsæt kokosmel, cashewnødder og honning. Tilsæt kyllingen, bouillon og fløde, og lad det hele koge i ca. 15 min. Tilsæt bukkehornsfrø og kardomme ved servering.
  5. Raita: Hak løg og hvidløg fint, og bland det med yoghurt, limesaft, stødt koriander og spidskommen. Del agurken i tern, og ved i med friskhakket mynte. Smag til med limesaft, salt og peber. TIP: Hvis du fjerner kernerne fra agurken, får du en tykkere og mere smagfuld raita.​
  6. Kog risene efter anvisningen på pakken, tilsæt gurkemeje, og rør godt. Server med butter chicken, raita, rosiner og naanbrød.