Indisk butter chicken med raita - vores bedste opskrift
Den indiske ret, butter chicken, hedder på indisk murgh makhani. Den findes på indiske restauranters menukort over hele verden og var oprindelig en resteret lavet på tandoori-kylling.
4 personer
Ingredienser
Kylling:
- 4 kyllingbrystfileter
Marinade:
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ½ citron
- 1 tsk salt
- 1 spsk. stødt paprika
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. garam masala
Sovs:
- 50 g smør
- 2 spsk. olie
- 4 grønne kardemommefrø
- 1 kanelstang
- 1 stort løg
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ tsk. chili
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. kokosmel
- 2 spsk. fintmalede cashewnøtter
- 2 spsk. honning
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl fløde
- 1 spsk. bukkehornsfrø
- 1 tsk. stødt kardemomme
Raita:
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 5 dl yoghurt natural
- 2 spsk. limesaft
- ¼ tsk. stødt koriander
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- 1 agurk
- 4 spsk. mynte, finthakket
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Tilbehør:
- Basmatiris
- 1 tsk. gurkemeje
- 50 g rosiner
- 4 naanbrød
- Del kyllingebrysterne i mellemstore stykker.
- Marinade: Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Bland kyllingen med marinaden, lad det trække på køl i 1 time.
- Sovs: Hak løg og tomater fint. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt derefter olien. Steg knuste kardemommefrø, kanel og nelliker i ca. 30 sek. Tilsæt løg, og steg til den er blank. Tilsæt tomater, og lad det simre i 2 min.
- Blend sovsen glat. Hæld tilbage i gryden, og tilsæt resten af krydderierne. Rør godt, og lad sovsen simre i 3-4 min. Tilsæt kokosmel, cashewnødder og honning. Tilsæt kyllingen, bouillon og fløde, og lad det hele koge i ca. 15 min. Tilsæt bukkehornsfrø og kardomme ved servering.
- Raita: Hak løg og hvidløg fint, og bland det med yoghurt, limesaft, stødt koriander og spidskommen. Del agurken i tern, og ved i med friskhakket mynte. Smag til med limesaft, salt og peber. TIP: Hvis du fjerner kernerne fra agurken, får du en tykkere og mere smagfuld raita.
- Kog risene efter anvisningen på pakken, tilsæt gurkemeje, og rør godt. Server med butter chicken, raita, rosiner og naanbrød.