Butternutsquash med rosmarin og gedeost
Uanset om du skal arrangere en hel julefrokost eller stå for en enkelt ret til sammenskudsgildet, får du her nye ideer til mad med masser af smag, som dur til mange uden at kræve oceaner af tid i køkkenet.
8 personer
Ingredienser
- 2 butternutsquash
- 250 g blød gedeost
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 lille bundt timian,
- grofthakket
- 6 kviste rosmarin, finthakket
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Af Mette Helbæk
- Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skær butternut- squashene i skiver på ca. ½ cm – skær kun i den ende, hvor du kan lave pæne skiver uden huller i. Gem den ende med kernerne i, og brug den til noget andet. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel gedeosten på skiverne. Rør hvidløg, timian, rosmarin, olivenolie og salt sammen, og dryp ud over græskarskiverne.
- Bag græskarskiverne i ovnen i 20-25 minutter, til osten er let gylden, og græskarrene møre. Dryp lidt mere olivenolie over ved servering.