Camilla Plums sveskeroulade
En meget fin vinterkage, der smager helt vidunderligt. Må meget gerne trække etdøgn, før man spiser den. Cremen i sig selv er en fin dessert, serveret i et glas.
Ingredienser
- 1 rouladebund
- ¾ dl kartoffelmel
- 1 spsk. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Revet skal af 1 citron
- 3 æg, mellemstore
- 1,5 dl rørsukker
- 50 g smeltet smør
- Sveskecreme:
- 200 g store Agen-svesker med sten
- 1 dl sød sherry
- 100 g rørsukker eller palmesukker
- En citron
- Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
- 2 spsk. smuttede, ristede mandler eller valnødder
- Bland de to slags mel, bagepulver og revet citronskal. Pisk æggehviderne til stift skum i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så sukkeret i og pisk videre i et minut. Rør æggeblommerne i ved lav hastighed. Så snart de er fordelt, slukker man maskinen.
- Vend forsigtigt melblandingen i æggene med en dejskraber og til sidst det smeltede smør. Vend rundt, til det er ensartet.
- Bred dejen ud med dejskraber på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm tykkelse. Det bliver ca. 30x40 cm. Bag ved 200 grader, til bunden er lysebrun. Køl af på bagepapiret.
- Sveskecreme:
- Læg sveskerne i blød i sherry og 1 dl kogende vand. Tag stenene ud, når de er blødt nok op – det tager fra 2-6 timer, alt efter hvor forbenede sveskerne er. Kog sherryvandet med sukkeret til det tykner, smag til med citronsaft.
- Knæk alle sveskestenene og tag kernerne ud. Hak sveskekernerne fint og selve sveskerne groft på et bræt. Gem ca. 4 svesker.
- Bland med siruppen og køl helt af. Vend sveskerne med det blødtpiskede flødeskum, til det marmorerer, men ikke er helt blandet. Fordel cremen på rouladebunden og rul sammen.
- Pynt med flormelis, de hele svesker og de hakkede nødder.
- Få mere inspiration til lækker mad http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
- Prøv også: Camilla Plums honningkage-lagkage