Camilla Plums honningkage-lagkage
En gammeldags slags kage, som oftest kaldes sirupskage, men der er der tale om honning og ikke den billigere sirup, og det gør den langt mere interessant. Den lægges sammen med smørcreme, generøst parfumeret med citrusskal af enten lime eller appelsin. Selve kagen kan også bages i en brødform og spises i skiver med smør og ost på. Den er også meget fin ristet. Selve kagen holder sig frisk i ugevis.
8-12
Ingredienser
- Citrussmørcreme:
- 250 g smør
- 150 g flormelis
- 50 g honning
- Revet skal af 3 lime eller 2 appelsiner
- Saft af 2 saftige lime eller 1-2 appelsiner
- 2 æggeblommer
- Bunde:
- 8 æg
- 100 g rørsukker
- 540 g honning
- 500 g mel
- 4 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt pomeransskal
- 2 tsk. stødt allehånde
- 2 tsk. stødt ingefær
- 100 g finthakket sukat eller syltet pomeransskal
- revet skal af 3 citroner
- Citrussmørcreme:
- Rør det hele i en foodprocessor, til det er en jævn, tyndtflydende creme. Lad den stå lidt, et køligt sted, til cremen har smørekonsistens.
- Bunde:
- Pisk æggeblommerne hvide med sukker og honning.
- Sigt bagepulver, mel og krydderier sammen.
- Vend sukaten i 1 spsk. mel. Vend melblanding og pomeransskal i æggene.
- Pisk hviderne stive og vend dem i. Bag i smørsmurt springform ved 165° C i ca. 35 minutter, til kagen er fast.
- Del i tre lag og smør al creme ud på de to nederste bunde. Pak i film og lad kagen trække køligt i nogle timer.
- En hel kage er til 12 personer til dessert, måske kun 8 til eftermiddagste.
- Få mere inspiration til lækker mad http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
- Prøv også: Camilla Plums sveskeroulade