Chili sin carne

Chili sin carne

Denne chili uden kød i er virkelig nem at tilberede og et godt bud på grøn, smagfuld hverdagsmad.

2-3

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • olivenolie
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 tsk knust spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1-2 spsk chipotle paste eller chilipasta
  • ½ bundt koriander
  • 400 g mosede tomater
  • 20 g mørk chokolade (ca. 80%)
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • 300 g kogte, sorte bønner
  • 1 majskolbe
  • eventuelt 1-2 tsk tabasco
  • Topping
  • skyr
  • koriander
  • hakkede rødløg

Sådan laver du chili sin carne

  1. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne. Sauter løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en stor, varm gryde. Skær bladsellerien i skiver, og kom den i gryden sammen med spidskommen, stødt koriander, oregano, chipotle og hakket koriander, og lad det sautere uden at det tager farve. Mos tomaterne, og tilsæt dem sammen med chokolade og vand, og lad chilien koge i cirka 15 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner og kernerne fra majskolben, og lad det hele varme igennem i nogle minutter. Smag til igen, eventuelt med tabasco, hvis den mangler styrke. Server straks med skyr, koriander og løg.
  2. TIP
  3. Du kan selvfølgelig fylde enten tern af oksekød eller hakket oksekød i, hvis du ikke vil have en vegetarisk version. Tilberednings-tiden skal dog øges.