Choko-islagkage med karamelsovs

Choko-islagkage med karamelsovs

Intens chokoladeforkælelse

1 kage til ca. 12-16 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 2 timer
  • Koge/bagetid: 35 min.
  • Frysetid: 8 timer
  • Fryse-egnet
  • Browniebunde:
  • 250 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 4 æg
  • 250 g rørsukker eller stødt melis
  • 1 stang vanilje
  • Chokoladeis:
  • 250 g mørk chokolade
  • ¾ l sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 7-8 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • Karamelsovs:
  • 250 g farin
  • 1½ dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1-2 tsk flagesalt
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • 75 g mørk chokolade eller chokoladespåner

  1. Bunde: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Bland mel med bagepulver og salt.
  3. Pisk æggene luftige med en håndmikser, tilsæt rørsukker og vaniljekorn og pisk endnu et par min. Vend smeltet chokolade/smør og melblandingen i æggene og fordél dejen i to smurte springforme (24 cm) foret med bagepapir. Sæt formene i ovnen ved 160 grader varmluft i 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om dejen er gennembagt og stil formene på en rist 10 min. Løsn kagerne fra formenes kant med en paletkniv og åbn dem.
  4. Is: Hak chokoladen groft og læg den i en skål.
  5. Varm mælk, halvdelen af fløden og den tomme vaniljestang i en gryde til lige under kogepunktet.
  6. Pisk æggeblommer og sukker cremet med en håndmikser og pisk den varme mælk/fløde i. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det bliver cremet og ca. 85 grader varmt – det må ikke koge!
  7. Si den varme creme over chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Lad det afkøle og tilsæt resten af fløden. Kør isen på en ismaskine.
  8. Sovs: Bland farin, fløde, smør og salt i en lille gryde og kog det igennem et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
  9. 10. Tag kagerne ud af formene og rengør dem. Fór en form med frysefilm og læg en chokoladebund i formen. Dryp lidt karamelsovs over bunden og dæk med halvdelen af chokoladeisen. Dryp igen med karamelsovs og læg en kagebund. Slut af med karamelsovs (gem lidt til pynt) og is. Dæk formen med frysefilm og sæt formen i fryseren min. 6 timer – helst til næste dag.
  10. Anret islagkagen på et fad og pynt med resten af karamelsovsen, flødeskum og høvlet chokolade eller chokoladespåner. Stil kagen i køelskabet 20-30 min. før servering.