Chokolademousse med nøddebund

Chokolademousse med nøddebund

Lækker chokolademousse med en bagt nøddebund - en skøn dessert med både chokolademousse og kage. Velkommen til chokoladehimlen!

1 stk.

Ingredienser

  • Bund:
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 25 g hakkede nødder
  • smør til formen
  • Mousse og pynt:
  • 200 g chokolade
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 50 g sigtet flormelis
  • lidt høvlet chokolade til pynt

Sådan laver du chokolademousse med nøddebund

  1. Rør æg og sukker luftigt. Sigt mel, kakao, kartoffelmel og bagepulver ned i skålen, og vend det i æggemassen.
  2. Rør nødderne i dejen, og fyld den i en velsmurt springform (18 cm) med bagepapir spændt over bunden. Bag kagen ved 200 gr. i ca. 8 min. Køl den helt af.
  3. Smelt forsigtigt chokoladen. Rør æggeblommerne i den fingervarme chokolademasse.
  4. Vask piskeriset omhyggeligt, pisk hviderne stive med flormelis, og vend dem i chokolademassen.
  5. Hæld chokolademoussen over bunden, mens bunden stadig ligger i formen, og stil desserten på køl til næste dag.
  6. Skær den i portionsstykker med en meget skarp kniv, og pynt dem med chokoladespåner.