Chokolademousse med syltede rabarber

Chokolademousse med syltede rabarber

Cremet chokolademousse er en populær dessert. Her er den i selskab med orangesyltede rabarber, der også er velegnet som tilbehør til is, chokoladekage eller mazarinkage.

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Størknetid: ca. 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Chokolademousse:
  • 100 g mørk chokolade
  • (brækket i stykker)
  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggehvider (pasteuriserede)
  • 1½ dl piskefløde (letpisket flødeskum)
  • Orangesyltede rabarber:
  • 200 g rabarberstilke (uden blade)
  • 75 g sukker
  • 25 g syltet appelsinskal (eller pomeransskal, hakket i små tern)
  • Flødeskum med hvid chokolade:
  • 1 dl piskefløde (flødeskum)
  • 50 g hvid chokolade (hakket)

  1. Chokolademousse:
  2. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, til det er skummende, og pisk den let afkølede, smeltede chokolade i.
  3. Vend stiftpisket æggehvideskum og derefter flødeskum i ægge-chokolademassen. Fordél i 4-5 portionsglas, sæt dem i køleskabet og lad chokolademoussen størkne.
  4. Orangesyltede rabarber:
  5. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
  6. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og syltet appelsineller pomeransskal.
  7. Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  8. Flødeskum med hvid chokolade:
  9. Bland flødeskum med chokolade og fordél blandingen i glassene med chokolademousse lige før servering.
  10.  Kom orangesyltede rabarber på toppen.