Citron-fennikel-æble "slaw"
Let, frisk og virkelig lækker salat, som passer perfekt som tilbehør til et stykke fisk eller en grillet kylling.
4
Ingredienser
- 2 hele fennikel
- 2 spsk hvidvinseddike
- ½ tsk havsalt
- ½ tsk sukker
- 1 hel usprøjtet citron
- 2 mellemstore syrlige, sprøde æbler
- ½ tsk jomfru i det grønne/nigellafrø.
Sådan gør du:
- Del de to fennikel i halve og fjern den inderste stok i midten. Brug en mandolin eller lignende til at skære dem helt tynde skiver, ca. 1-2 mm's tykkelse. Bland eddike med salt og sukker, og vend med de skivede fennikel.
- Lad blandingen stå 15-20 min til fennikelen begynder at falde let sammen. Skær citronen så tyndt som muligt, og fjern eventuelle kerner. Skær ligeledes æblet i helt tynde skiver. Vend æbler og citron med fennikel, og drys med nigellafrøene.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/