Citron-fennikel-æble "slaw"

Let, frisk og virkelig lækker salat, som passer perfekt som tilbehør til et stykke fisk eller en grillet kylling.

4

Ingredienser

  • 2 hele fennikel
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk havsalt
  • ½ tsk sukker
  • 1 hel usprøjtet citron
  • 2 mellemstore syrlige, sprøde æbler
  • ½ tsk jomfru i det grønne/nigellafrø.

Sådan gør du:

  1. Del de to fennikel i halve og fjern den inderste stok i midten. Brug en mandolin eller lignende til at skære dem helt tynde skiver, ca. 1-2 mm's tykkelse. Bland eddike med salt og sukker, og vend med de skivede fennikel.
  2. Lad blandingen stå 15-20 min til fennikelen begynder at falde let sammen. Skær citronen så tyndt som muligt, og fjern eventuelle kerner. Skær ligeledes æblet i helt tynde skiver. Vend æbler og citron med fennikel, og drys med nigellafrøene.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Denne mayonnaise-fri "slaw" kan serveres med det samme eller opbevares på køl i nogle timer, men vær opmærksom på at den gradvist vil miste sprødhed, jo længere den får lov at stå.