Citronfromage-is med pistacienødder
Citronfromage og is i én og samme dessert - det lyder næsten for godt til at være sandt. Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet is med smag af citronfromage.
Citronfromage-is med pistacienødder
(til 4 personer)
4 blade husblas
4 æggeblommer
150 g sukker
saft fra 3 citroner
fintrevet citronskal fra 1 ubehandlet citron
4 æggehvider
¼ liter piskefløde
Pynt:
100 g hakkede pistacienødder
1. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker hvidt med en elpisker.
2. Kom citronsaft i en lille gryde, og varm den op til kogepunktet. Sluk blusset. Vrid husblassen, og smelt den i citronsaften. Rør citronsaften i æggemassen sammen med fint revet citronskal.
3. Pisk hviderne stive, og pisk fløden til skum. Vend forsigtigt begge dele i æggemassen.
4. Anret i små skåle – eller i en stor skål, og sæt i fryseren i minimum 3 timer. Tag ud, 10 minutter inden isen skal anrettes. Pynt med hakkede pistacienødder.
► SE OGSÅ: Lækker luftig citronfromage
► SE OGSÅ: Mandelmuffins med citronfrosting
► SE OGSÅ: Citronmåne med mascarponecreme