Clam chowder med torsk, muslinger og bacon
Blød og cremet fiskesuppe med crunchy bacon til.
Total:35 minutter
Ingredienser
- 200 g røget bacon i tern
- 2 løg, finthakkede
- 500 g kartofler, skåret i tern på 1x1 cm
- 6 dl fiskefond eller vand
- 2 dl piskefløde
- Salt og peber
- Saften af 1/2 citron
- 500 g blåmuslinger
- 400 g torskefilet
- 1 bundt purløg
Sådan laver du clam chowder:
- Kom baconternene op i en gryde og steg dem gyldne. Kom løg og kartofler ved og steg til de er bløde. Hæld fiskefond og piskefløde samt citronsaft i gryden og kog op. Lad det hele simre i 10 min. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
- Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér lukkede muslinger. Skær torsken i tern på 2x2 cm. Kom torsk og muslinger øverst i gryden og læg låg på. Damp i 2-3 min. til muslingerne har åbnet sig. Kassér evt. uåbnede muslinger.
- Klip purløg ud over den færdige suppe og servér evt. med et stykke brød til.
PRØV OGSÅ: Fiskepinde med ovnkartofler og tartar-sauce