Croque madame med røget torskerogn og grøn salat

Croque madame med røget torskerogn og grøn salat

En fransk klassiker i nordisk version. Perfekt som hurtig frokost.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 600 g røget torskerogn fra fiskemanden
  • 2 spsk sennep
  • 4 spsk mayonnaise
  • 8 skiver godt, groft brød
  • 8 skiver mild ost
  • 4 æg
  • grønne salatblade samt olie og eddike til servering

Sådan laver du croque madame:

  1. Fjern hinderne fra torskerognen, og rør den sammen med sennep og mayonnaise. Fordel blandingen på 4 skiver brød, og læg dem sammen med ost og de sidste 4 skiver brød.
  2. Kom sandwichene på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
  3. Spejl æggene i 5 minutter, det gøres bedst på en slip-let pande.
  4. Kom spejlæggene på toppen af de færdige sandwichs, og server dem varme sammen med en salat af grønne blade, vendt med olie og eddike.