Dahlsuppe med kikærter
Denne suppe er tyk og god og meget mættende. Server den bare med yoghurt eller kom lidt tørret mynte, limesaft og chili i yoghurten, hvis du vil have mere smæk på.
3-4
Ingredienser
- 3 løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 spsk hel spidskommen
- 2 laurbærblade
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 3 spsk god karry
- 2 tsk stødt chili eller efter smag
- 2 dl røde linser
- 1 ½ liter grøntsagsbouillon
- 200 g kogte kikærter
- salt
- Tilbehør:
- mynte
- yoghurt
- citronbåde
Sådan laver du dhalsuppe med kikærter:
- Hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i olivenolie i en stor gryde i 3-4 minutter. Det skal ikke tage farve.
- Knus spidskommen, laurbærblade og korianderfrø i en morter. Bland dem med gurkemeje, karry og chili.
- Skyl linserne, og kom dem i gryden. Rør rundt og tilsæt krydderiblandingen.
- Lad det varme op, ½-1 minut, til krydderierne dufter. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge under låg i 25 minutter. Spæd op med væde, hvis nødvendigt, eller lad den koge lidt uden låg, hvis du vil have den tykkere.
- Tilsæt kikærter, og smag suppen til med salt.
- Server med masser af mynte, yoghurt og citronbåde til.
PRØV OGSÅ: Misosuppe med nudler og tofu