Opskrift på drømmekage med ananas

Saftig drømmekage med ananas

Skøn drømmekage med et eksotisk pift af ananas - vi har givet den klassiske drømmekage fra Brovst et brush up og puttet ananas i. Den lækre kokosglasur på toppen, er der selvfølgelig ikke pillet ved.

Drømmekage til 15 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 350 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 ½ dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk
  • 250 g brun farin
  • 150 g kokosmel
  • Desuden:
  • 350 g ananas (nettovægt) i ringe fra dåse

Sådan bager du drømmekage med ananas

  1. Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret, og rør mælken i. Kom det i æggemassen. Rør vaniljesukker i. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i. Rør dejen sammen.
  2. Skær afdryppede ananasringe i tern, og vend dem i dejen.
  3. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir 30 x 40 cm.
  4. Bag kagen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 25 min.
  5. Smelt smør, mælk og farin sammen i en lille gryde. Kom kokosmelet i.
  6. Fordel blandingen over kagen, og bag kagen yderligere 20 min.