Få opskriften på kalvesteak med topping af nye gulerødder og løvstikke
Mørt kød med delikat forårsgrønt.
6-8 tapasanretninger
Ingredienser
- 2 nye gulerødder
- ½ rødløg
- 100 g sorte oliven
- 3 spsk løvstikke, hakket
- 2-3 spsk persille, hakket
- 1 tsk citronskal, revet
- 2 kalvesteaks a ca. 200 g pr. stk.
- olivenolie til stegning.
Sådan laver du kalvesteak med topping af nye gulerødder og løvstikke:
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløget i små tern. Udsten de sorte oliven, og hak dem groft.
- Bland gulerødder sammen med rødløg, løvstikke, persille, citronskal og sorte oliven, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Steg kalvesteakene på en pande med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber ca. 3 min på hver side. Lad dem trække 5-10 min, og skær dem i små skiver.
- Servér skiver af kalvekød med topping af nye gulerødder og løvstikke. Anret det f.eks. på et fad, og kom en tandstik i hvert kødstykke, eller kom kød og topping på et lille stykke ristet brød, og drys med ekstra hakket løvstikke.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter