Fajitas med mørbrad
Mørbrad kan bruges til meget og andet end mørbradgryde og mørbradbøffer. Her har vi brugt mørbrad i lækre mexicanske fajitas.
Fajitas til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 svinemørbrad, ca. 500 g
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- Marinade:
- 2 spsk. limesaft
- 2 tsk. finthakket syltet jalapenos
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 tsk. salt
- Desuden:
- 2 gule peberfrugter
- 1-2 spsk. olivenolie
- 8 medium mexicanske tortillaer
- Tilbehør: snittet grøn salat, halve cherrytomater, creme fraiche, syltede jalapenos, limebåde og frisk koriander
Sådan laver du fajitas med mørbrad
- 1. Pisk ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Rens mørbraden for sener og hinder, og læg den i skålen. Vend den godt rundt i marinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab 1-2 timer. Tag kødet op af marinaden. Kasser resten af marinaden. Varm olien op på en pande. Brun mørbraden på alle sider. Læg den i en smurt bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved midterste ovnribbe ved 200 gr. i 20-25 min., til kødet er netop gennemstegt. Skær kødet i tynde strimler.
- 2. Skær peberfrugterne i strimler, og steg dem på en pande i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber. Varm tortillaerne, gerne en ad gangen, på en tør pande. Fyld dem med mørbrad, salat, tomater, creme fraiche, jalapenos, lidt limesaft og frisk koriander.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad
PRØV OGSÅ:Mørbrad med persillepesto