Gammeldags fastelavnsboller med creme og hindbærsyltetøj
En klassisk version af fastelavnsboller med creme og syltetøj toppet med glasur og hindbær.
18 stk.
Dej:
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æg 200 g smør
- ca. 400 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 1 æggeblomme
- ¾ spsk. majsstivelse
- 1¼ dl mælk
- ¾ spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. smør
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 1 dl hindbærsyltetøj
- 4 dl flormelis
- ca. 3 spsk. past. æggehvide
- levnedsmiddelfarve evt. frysetørrede hindbær
Sådan gør du
- Lun mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i.
- Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket æg.
- Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
- Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl dem med æg.
- Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
- Rør flormelis og æggehvide til en glat glasur. Giv glasuren lidt levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.
- TIP: Her har vi lavet et hul i bollerne, så de kan hænges på snor, og bruges til den klassiske fastelavns-leg 'Bide til bolle'.
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
Lækre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med æblekompot
-
Nemme fastelavnsboller