Flad mave-fisk med sprød salat
En lækker hovedret, hvor sødmefulde grøntsager og nødder gør den magre fisk godt selskab.
4
Ingredienser
- 600 g hellefisk
- 6 soltørrede tomater
- 4 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 50 g mandelflager
- 1 fennikel
- 1 bundt asparges
- 1 bundt radisser
- 2 blommer
- 200 g små gule tomater
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvins eddike
- 1 spsk nigella frø
- salt og peber
Sådan gør du.:
- 1. Læg fisken i et ildfast fad, med bagepapir, og hæld citronsaften over. Fordel de soltørrede tomater over fisken og derefter mandelflagerne. Drys med salt og peber.
- 2. Bag fisken i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
- 3. Snit fennikel i ultratynde skiver, og skær asparges skråt i mindre stykker.
- 4. Snit radiserne, skær blommerne i både og del tomaterne i halve. Vend alle grøntsagerne sammen til en salat. Bland olie og eddike sammen med salt og peber, og hæld det over salaten.
- 5. Rist nigellafrøene på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér sammen med fisk.
- 530 kcal pr portion
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk