Forloren hare med bagte jordskokker
Det er en god idé at gange opskriften op til flere, da det er fin mad til familien eller til gæster. Den færdige ”hare” kan også deles i portioner og fryses til senere brug.
Ingredienser
- 70 g fedtfrit oksekød
- 70 g fedtfrit skinkekød
- 3 tsk mel
- lidt dansk vand
- 1/2 tsk stødt allehånde
- 1/2 tsk knuste enebær
- salt & peber
- 30 g Parmaskinke uden fedtkant
- rosmarinkviste
- 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
- Bagte jordskokker
- 150 g jordskokker
- 1 tsk olie
- flagesalt
- Hak kødet i en minihakker og kom det i en skål. Tilsæt mel og lidt dansk vand og rør farsen godt igennem.
- Krydr herefter farsen med allehånde, enebær, salt og peber.
- Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad. Læg Parmaskinken ovenpå og stik kviste af rosmarin i ”haren”.
- Steg den i ovnen i ca 45 minutter ved 200°. Hæld lidt bouillon i bunden af fadet og dryp ”haren” jævnligt.
- Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Vend olien rundt på skiverne og krydr dem med salt.
- Læg skiverne på bagepapir oven på bagepladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca 15 minutter, til de er gyldne.
- Ryst mælk, mel og bouillonpulver sammen i en melryster. Kog det op i en lille gryde under omrøring, til saucen tykner. Kom krydderierne i, smag saucen til og tilsæt kulør.