Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
Vin chaud er franskmændenes svar på gløgg, som vi her har piftet op med ekstra krydderier og den italienske dessertvin masala.
4 glas
Total:15 minutter
Ingredienser
- 3 dl friskpresset appelsinsaft
- 4 kanelstænger
- 1 vaniljestang
- 4 stk. stjerneanis
- 4 spsk. rørsukker
- 1 flaske rødvin
- 1 dl sød marsala
- lidt lyse sultana rosiner
Sådan laver du vin chaud
- Hæld appelsinsaft, kanel, vaniljestænger og udskrabede vaniljekornog stang, stjerneanis og sukker i en gryde.
- Kog det op uden låg, til næsten al væsken er kogt ind. Si krydderierne fra.
- Hæld den krydrede ekstrakt i gryden sammen med vin og marsala, og varm det forsigtigt op. Det må ikke koge. Server med rosiner.
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler