Fransk gløgg: Vin chaud med marsala

Fransk gløgg: Vin chaud med marsala

Vin chaud er franskmændenes svar på gløgg, som vi her har piftet op med ekstra krydderier og den italienske dessertvin masala.

4 glas

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 kanelstænger
  • 1 vaniljestang
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 flaske rødvin
  • 1 dl sød marsala
  • lidt lyse sultana rosiner

Sådan laver du vin chaud

  1. Hæld appelsinsaft, kanel, vaniljestænger og udskrabede vaniljekornog stang, stjerneanis og sukker i en gryde.
  2. Kog det op uden låg, til næsten al væsken er kogt ind. Si krydderierne fra.
  3. Hæld den krydrede ekstrakt i gryden sammen med vin og marsala, og varm det forsigtigt op. Det må ikke koge. Server med rosiner.