Gåsebryst - en ægte kagedrøm
6 stk.
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 4 æg
- 125 g flormelis
- 2½ spsk. kartoffelmel
- 100 g hvedemel
- Desuden:
- 2 dl hindbærmarmelade
- Vaniljecreme:
- 2 dl sødmælk
- ¾ dl piskefløde
- 50 g sukker
- kornene fra 1 vaniljestang
- 4 æggeblommer, evt. 2
- bægre pasteuriserede
- 25 g majsstivelse
- ½ dl sødmælk
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- Samt:
- 1½ dl piskefløde pisket til flødeskum
- Desuden:
- 400 g ren, rå marcipan
- Pisk æg og flormelis skummende. Sigt kartoffelmel og hvedemel i æggemassen, og vend rundt. Smør dejen ud på bagepapir til en stor bund ca. 32 x 25 cm.
- Bag bunden ved 180 gr. i ca. 8 min., til den er gylden og gennembagt. Køl bunden af, og skær den i to ens rektangler a ca. 30 x 10 cm. Læg sammen med marmelade.
- Vaniljecreme: Kog 2 dl mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde. Pisk æggeblommer, majsstivelse og ½ dl mælk sammen i en skål. Hæld den lune mælk over æggeblommeblandingen, og kom blandingen tilbage i gryden. Kog, til den bliver tyk og cremet, rør hele tiden, så cremen ikke brænder på.
- Lad cremen køle helt ned, tildækket i køleskab. Pisk cremen igennem med en håndmixer, og vend derefter flødeskum i.
- Sådan samler du kagen: Fordel vaniljecremen over kagebunden. Kom flødeskum over. Rul marcipanen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og fold om kagen.
- Overskydende marcipan skæres fra. Skær i 6 ens kager.
- Skyl, og aftør kniven, hver gang du har skåret en kage. Opbevar tildækket i køleskab.
- Kan kun holde sig et døgns tid i køleskab.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme